Ben Sidran — Who’s the Old Guy Now (Nov. 20, 2020)

USA FLAG                                                                      Ben Sidran — Who’s the Old Guy Now (Nov. 20, 2020)  Ben Sidran — Who’s the Old Guy Now (Nov. 20, 2020)•⇔•  Existuje výraz „starší, ale moudřejší“. Nevím, jestli jsem o něco moudřejší, ale určitě jsem starší. A to je dobrá zpráva. Existují výhody faktu, že jsem starý člověk. Zvláště teď. Když to rozvineme, na mysl přijde smysl pro humor a hlubší historická vize. Můj syn Leo a já jsme šli na pár dní do studia v Madisonu v srpna 2020. Mám to štěstí pracovat s tímto mužem, který může hrát na jakýkoli nástroj dobře a kdo rozumí psaní skladeb i produkci nahrávek. Takže ve všem jsem musel být sám sebou a nést trochu vody; Leo vykopal studnu, naplnil kbelík a vynesl ho na hladinu. Vykopejte studnu. Slovo o Johnu Ellisovi. Slovo! Tyto písně jsou o nadčasových dobách. Pocházejí z větší hloubky než obvykle, protože v ní žijeme dnes všichni. Jeskyně je nová vlna… staré víno, nová láhev…. zůstaňte pozitivní, po testu negativní. — Ben Sidran, říjen 2020
•⇔•  Již druhý rok po sobě mluvím se svým otcem, hudebníkem / producentem / novinářem / filozofem Benem Sidranem na počest jeho narozenin. Tentokrát mu je 77 a zvažujeme jeho nedávné projekty, včetně knih „The Ballad of Tommy LiPuma“, „There Was a Fire: Americans, Music and the American Dream“ a jeho nejnovější singl „Look Who’s the Old Guy Now.“ Jde samozřejmě o atypické časy a proto se jedná o atypickou epizodu, ve které diskutujeme o životě na planetě v době Covidu, o sledování jazzu v přímém přenosu, stárnutí, rozdílu mezi Troubadoury, Šamany a Grioty, přechodu do „podzemí“ proč se jazzu někdy říká „sound překvapení“, ať už myšlenka „populární hudby“ přetrvá do dvacátého prvního století, jak se zákon stane zákonem, postoj Milese Davise a co přesně výraz „hay foot ~ straw foot“ znamená.Ben Sidran (Finger)
Born: August 14, 1943, Chicago, Illinois, United States
Location: Racine, Wisconsin ~ Madison, Wisconsin
Album release: November 20, 2020
Duration:     20:00
Tracks:
01. We the People   3:39
02. Who’s the Old Guy Now   3:44
03. The Blues Is the Bottom Line   3:38
04. Too Many People   5:34
05. Old Wine New Bottle   3:24
Personnel:
 Ben Sidran: piano, Wurlitzer, Hammond organ, vocals
♣  Leo Sidran: drums, bass, guitar, Hammond organ, vocals
♣  John Ellis: bass clarinet and clarinet (4)
♣  Billy Peterson: bass (1)
♣  Paul Peterson: guitar (1)
♣  Ricky Peterson: Hammond organ (1)
♣  Moses Patrou: percussion (1, 3)
Discography:
1971 Feel Your Groove, with Blue Mitchell    Capitol
1972 I Lead a Life    Blue Thumb
1973 Puttin’ in Time on Planet Earth    Blue Thumb
1974 Don’t Let Go    Blue Thumb
1976 Free in America    Arista
1976 That’s Life I guess Bluebird    RCA
1977 The Doctor Is In    Arista
1978 A Little Kiss in the Night    Arista
1979 Live at Montreux    Arista
1980 The Cat and the Hat    Horizon Records
1981 Get to the Point    Polystar
1982 Old Songs for the New Depression    Island
1983 Bop City    Island / Go Jazz
1984 Live with Richard Davis (Live At The Elvehjem Art Museum)    Cryonic Inc. 
1985 On the Cool Side    Windham Hill
1986 Have You Met...Barcelona?    Orange Blue
1987 On the Live Side    Magenta/A&M Records/Windham Hill
1988 Too Hot to Touch    Windham Hill
1990 Cool Paradise    Go Jazz
1994 Life’s a Lesson    Go Jazz
1996 Mr. P’s Shuffle    Go Jazz
1997 Go Jazz All~Stars    Go Jazz
1998 Live at Celebrity Lounge    Go Jazz
2000 Concert For Garcia Lorca    Go Jazz
Ξ 2002 Walk Pretty, The Music of Alec Wilder    Go Jazz
Ξ 2004 Nick’s Bump    Nardis Records
Ξ 2005 Bumpin’ At The Sunside    Nardis
Ξ 2006 Live à fip    Bonsai Music
Ξ 2008 Cien Noches    Nardis
Ξ 2009 Dylan Different    Nardis
Ξ 2010 Dylan Different Live at the New Morning    Bonsai Music
2013 Don’t Cry for No Hipster    Nardis 
2014 Blue Camus   Nardis Music / Bonsai France
2018 Free In America/The Doctors Is In/A Little Kiss In The Night/Live At Montreux     BGO Records
2020 Who’s the Old Guy Now   Bonsai Music
Website: http://bensidran.com/
FB: https://www.facebook.com/bensidranpage
Twitter: https://twitter.com/bensidran