OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Ivan Hlas
Vítr ve vlasech

Ivan Hlas — Vítr ve vlasech  (September 8, 2014)                               Ivan Hlas — Vítr ve vlasech                                                ≡♠≡Vlasy věčné téma≡♠≡Vítr věčná touha≡♠≡Hlas věčná Píseň≡♠≡   Born: May 10th, 1954
Location: Praha, Czech Republic
Album release: September 8, 2014
Record Label: Warner Music
Duration:     47:31
Tracks:
01 Pro Elišku     3:16
02 Jindy     3:53
03 Víno a zpěv     4:13
04 Pod čepicí     4:52
05 Poetická hospůdka     3:56
06 O nás dvou     3:18
07 Všude je ráj     4:20
08 Vyprávěj mi...     3:56
09 Jako modelka     3:51
10 Na barevný šňůře     3:28
11 Dávný city z Hanspaul City     3:57
12 Zlatá hodina     4:31
© Ivan Hlas
℗ 2014 The copyright in this sound recording is owned by Warner Music Czech Republic s.r.o. REVIEW
Miloš Janoušek; 08. 07. 2015;  Score: * * * *½
≡♠≡   O Ivanovi Hlasovi by sa dalo povedať, že celý život skladá jednu pieseň. Nie je to však myslené s dešpektom — skôr naopak. Toto konštatovanie charakterizuje obdivuhodnú kontinuitu tvorby osobitého pesničkára s nezameniteľným speváckym aj textárským rukopisom. Na Slovensku nepatrí k veľkým hviezdam, tento nenápadný hitmaker má však za sebou viaceré už bezmála zľudovené „hity“, ale aj úspešnú hudbu k retro–muzikálu Šakalí léta. Ivan Hlas nie je spevák , ktorý by fascinoval silou výrazu alebo nezvyčajnou farbou hlasu, ale naopak skôr komorný rozprávač mišíkovského druhu.  Na albume Vítr ve vlasech  čiastočne vychádza z modelu predchádzajúcej platne Láska jako oliva a pri jej nahrávaní sa znovu oprel predovšetkým o tandem Norbi Kovács — Olin Nejezchleba, s ktorým je posledné roky nerozlučiteľne spätý a zohraný nielen muzikantsky. Výsledkom je jeden z najlepších albumov Hlasovej pesničkárskej kariéry. Na rozdiel od predchádzajúcej, komorne akustickej platne tentoraz prináša šťavnatý folkrock, vyšperkovaný santanovsko–reovskými vyhrávkami. ≡♠≡   Osvedčený tandem Kovács–Nejezchleba, doplnený ďalšími prizvanými hudobníkmi dokázal vytvoriť  intímny, pritom však neuveriteľne farebný a svižný podklad, na ktorom Ivan Hlas miestami spieva, inde skôr rozpráva príbehy zo svojho sveta pražskej Hanspaulky, milostných  vzťahov, Indiánov a vlastne všetkého, čo ho formovalo. (Článok patrí k časopisu Nový Populár: Číslo 4/2014)
Discography:
♦   2014 Vítr ve vlasech
♦   2012 Za barevným sklem (Audiokniha — 2012)
♦   2011 Koncert (DVD — 2011)
♦   2008 Láska jako oliva
♦   2004 Utek mi pes
♦   2002 Obrátíš mi naruby ráno
♦   2001 Fantom realistického divadla
♦   2000 To nejlepší
♦   1999 1999
♦   1997 Den šťastného koně
♦   1997 Alias
♦   1995 Tanec při svíčkách
♦   1994 Jak si zasloužit princeznu
♦   1993 Šakalí léta
♦   1993 L.P. 93
♦   1991 Cesta tam a zase zpátky
♦   1987 Noční chodec
♦   1986 Ivan Hlas & Nahlas
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ivan-Hlas/458092457578974
Website: http://www.ivanhlas.cz/

_____________________________________________________________

Ivan Hlas
Vítr ve vlasech

 

NEWS

19.10.2017

Kevin Devine

19.10.2017

Jens Lekman

19.10.2017

Jessie Ware

19.10.2017

The Smiths

19.10.2017

Colleen

15.10.2017

Black Nite Crash

15.10.2017

Nerina Pallot

archiv

ALBUM COVERS IX.

Gunther’s Grass — Bastille Day & Other Lullabies (Aug 31, 2017)
Tais Awards & Harvest Prize
Za Zelenou liškou 140 00 Praha 4, CZE
+420608841540