OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Ivan Hlas
Vítr ve vlasech

Ivan Hlas — Vítr ve vlasech  (September 8, 2014)                               Ivan Hlas — Vítr ve vlasech                                                ≡♠≡Vlasy věčné téma≡♠≡Vítr věčná touha≡♠≡Hlas věčná Píseň≡♠≡   Born: May 10th, 1954
Location: Praha, Czech Republic
Album release: September 8, 2014
Record Label: Warner Music
Duration:     47:31
Tracks:
01 Pro Elišku     3:16
02 Jindy     3:53
03 Víno a zpěv     4:13
04 Pod čepicí     4:52
05 Poetická hospůdka     3:56
06 O nás dvou     3:18
07 Všude je ráj     4:20
08 Vyprávěj mi...     3:56
09 Jako modelka     3:51
10 Na barevný šňůře     3:28
11 Dávný city z Hanspaul City     3:57
12 Zlatá hodina     4:31
© Ivan Hlas
℗ 2014 The copyright in this sound recording is owned by Warner Music Czech Republic s.r.o. REVIEW
Miloš Janoušek; 08. 07. 2015;  Score: * * * *½
≡♠≡   O Ivanovi Hlasovi by sa dalo povedať, že celý život skladá jednu pieseň. Nie je to však myslené s dešpektom — skôr naopak. Toto konštatovanie charakterizuje obdivuhodnú kontinuitu tvorby osobitého pesničkára s nezameniteľným speváckym aj textárským rukopisom. Na Slovensku nepatrí k veľkým hviezdam, tento nenápadný hitmaker má však za sebou viaceré už bezmála zľudovené „hity“, ale aj úspešnú hudbu k retro–muzikálu Šakalí léta. Ivan Hlas nie je spevák , ktorý by fascinoval silou výrazu alebo nezvyčajnou farbou hlasu, ale naopak skôr komorný rozprávač mišíkovského druhu.  Na albume Vítr ve vlasech  čiastočne vychádza z modelu predchádzajúcej platne Láska jako oliva a pri jej nahrávaní sa znovu oprel predovšetkým o tandem Norbi Kovács — Olin Nejezchleba, s ktorým je posledné roky nerozlučiteľne spätý a zohraný nielen muzikantsky. Výsledkom je jeden z najlepších albumov Hlasovej pesničkárskej kariéry. Na rozdiel od predchádzajúcej, komorne akustickej platne tentoraz prináša šťavnatý folkrock, vyšperkovaný santanovsko–reovskými vyhrávkami. ≡♠≡   Osvedčený tandem Kovács–Nejezchleba, doplnený ďalšími prizvanými hudobníkmi dokázal vytvoriť  intímny, pritom však neuveriteľne farebný a svižný podklad, na ktorom Ivan Hlas miestami spieva, inde skôr rozpráva príbehy zo svojho sveta pražskej Hanspaulky, milostných  vzťahov, Indiánov a vlastne všetkého, čo ho formovalo. (Článok patrí k časopisu Nový Populár: Číslo 4/2014)
Discography:
♦   2014 Vítr ve vlasech
♦   2012 Za barevným sklem (Audiokniha — 2012)
♦   2011 Koncert (DVD — 2011)
♦   2008 Láska jako oliva
♦   2004 Utek mi pes
♦   2002 Obrátíš mi naruby ráno
♦   2001 Fantom realistického divadla
♦   2000 To nejlepší
♦   1999 1999
♦   1997 Den šťastného koně
♦   1997 Alias
♦   1995 Tanec při svíčkách
♦   1994 Jak si zasloužit princeznu
♦   1993 Šakalí léta
♦   1993 L.P. 93
♦   1991 Cesta tam a zase zpátky
♦   1987 Noční chodec
♦   1986 Ivan Hlas & Nahlas
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ivan-Hlas/458092457578974
Website: http://www.ivanhlas.cz/

_____________________________________________________________

Ivan Hlas
Vítr ve vlasech

 

NEWS

11.12.2017

Mary Gauthier

11.12.2017

RACHAEL YAMAGATA

9.12.2017

Nicolas Jaar

9.12.2017

DeDe

9.12.2017

Lisa Loeb

8.12.2017

Yamaneko

archiv

ALBUM COVERS IX.

R.E.M. — Automatic For The People (25th Anniversary Edition)
Tais Awards & Harvest Prize
Za Zelenou liškou 140 00 Praha 4, CZE
+420608841540