Robert Kimbrough, Sr. — My Frog (Oct 10, 2017)

RB               Robert Kimbrough, Sr. — My Frog (Oct 10, 2017)Robert Kimbrough, Sr. — My Frog (Oct 10, 2017)ΕΠ    Robert Kimbrough, Sr doing it up in this studio recording with Jim Hall and Artemus LeSueur. Straight up Cotton Patch soul blues like his Daddy, Junior Kimbrough.
Location: Holly Springs, MS

Album release: Oct 10, 2017
Record Label: Robert Kimbrough, Sr.
Duration:     35:20
Tracks:
01 Change Has Come     3:53
02 Bring It On     3:05
03 Blues Rooted In Me     5:08
04 My Frog     6:13
05 It’s A Shame To See You Cryin’     6:17
06 Can’t Hardly Breathe     4:44
07 Too Much Like Yo Daddy     6:44
Review
Tekst: Danny van den Deijssel
•    ‘My Frog’ is alweer de derde release van Robert Kimbrough, Sr. Op dit album wordt hij begeleid door drummer Philip ‘Bubba’ Bardge en gitarist Scott ‘Janky’ Lindsey.
•    De stijl van Robert is vooral beïnvloed door de zogenoemde Cotton Patch Soul Blues die hij via zijn vader Junior Kimbrough van huis uit heeft meegekregen. Verwacht bij deze blues geen ingewikkelde akkoordenschema’s of virtuoze solo’s. Nee, de Cotton Patch kenmerkt zich vooral door een stabiel en min of meer constant ritme wat in sommige nummers zelfs als een soort mantra door blijft gaan. Tel daar de grote invloed van soul bij op en je krijgt een interessante blues te horen.
•    Zitten er dan helemaal geen mooie gitaarsolo’s in? Oh zeker wel. Albumopener Change Has Com begint zelfs met een lekker scheurende solo waarna Robert laat horen een heerlijke heldere stem te bezitten. In Bring It On wordt mijns inziens echt de soulinvloed duidelijk. Dit nummer. Het heeft een lekkere groovy sound wat in combinatie met de warme zang toch gewoon een goed gevoel achter laat.
•    Blues Rooted In Me wordt gekenmerkt door een simpele beat die aangevuld wordt met een zichzelf herhalende riff. Het kan soms heel simpel zijn om een nummer te schrijven dat blijkt. Persoonlijk vind ik dat dit toch een nummer is waar meer uitgehaald had kunnen worden met zo’n titel. Het kabbelt net iets te veel. Hierna is de titelsong My Frog aan de beurt. Een van de nummers waarbij meer ruimte gemaakt is voor een gitaarsolo hier en daar. Aan het eind van het nummer merk je dat de band er plezier in heeft en is er ruimte voor een gimmick, een kwakende Robert Kimbrough. Dit geeft het geheel toch een kleine speelsheid mee.
•    It’s A Shame To See You Cryin’ wordt aangekondigd als zijn persoonlijke favoriete gevolgd door een mooie solo, vervolgens wordt ook hier gevolg door een mooie mix van soul en blues. Hiermee is dit zeker een van de betere tracks op dit album en lijkt het of op dit nummer toch de echte bluesrock wordt gezocht want hier pakt Robert toch eindelijk uit op gitaar.
•    Het album wordt afgesloten met twee rustigere nummers, waarvan Too Much Like Yo Daddy nog een lekkere slowblues is.
•    Alles bij elkaar moet ik toch zeggen dat het zeker geen onaangename kennismaking is met het werk van Robert Kimbrough, Sr. •    https://www.bluesmagazine.nl/

Website: http://robertkimbroughsr.com/
Facebook: https://www.facebook.com/RobertKimbroughSr.BluesConnection/
_____________________________________________________________

Robert Kimbrough, Sr. — My Frog (Oct 10, 2017)